Restschuld Eigen Woning financieren

Klantenservice

Telefoon
WhatsApp*

Ik wil mijn huis verkopen met restschuld, wat nu ?

Als de hypotheekschuld  meer is dan de waarde van uw huis, dan staat uw huis 'onder water'. U kan dan een restschuld overhouden bij de verkoop van uw huis.

Neem voordat u begint met de verkoop, contact op met uw makelaar en met ons. Samen bespreken we hoe u de eventuele restschuld gaat afbetalen. Dit kan zijn door middel van een financiering af te sluiten. Als u dit niet doet, dan kunt u voor onaangename verrassingen komen te staan: de geldverstrekker kan de overdracht bij de notaris blokkeren.

Ik wil een andere woning kopen en ik heb restschuld om mijn huidige woning

Steeds meer geldverstrekkers bieden hier mogelijkheid toe om restschuld tot een bepaald bedrag mee te financieren bij een nieuwe aankoop. Bovendien kan het zo eens zijn, dat u minder rente gaat betalen voor uw nieuwe woning, bij verkoop van uw oude woning (zonder clausule boete bij verkoop). 

Rente restschuld aftrekbaar

De rente is aftrekbaar over restschulden die zijn ontstaan in verband met verkoop van een voormalige eigen woning. De duur van de aftrek is vijftien jaar. Die termijn geldt alleen voor restschulden die zijn ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017. Ook de rente over een restschuld die niet minstens annuïtair wordt afgelost, is aftrekbaar.

Restschuld aflossen en financieren

Om de restschuld te verkleinen kunt u extra aflossen op de hypotheek. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. 

Zie ook: