NHG

De meeste hypotheken worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit is een garantieregeling die ervoor zorgt dat de bank een extra zekerheid heeft dat de verstrekte geldlening ook daadwerkelijk terugbetaald wordt. In ruil voor deze zekerheid krijgt u een korting op de verschuldigde hypotheekrente.

Klantenservice

Telefoon
WhatsApp*

Waarom een hypotheek afsluiten met NHG?

Indien u door onvoorziene omstandigheden het huis moet verkopen, kan er in bepaalde gevallen aanspraak worden gemaakt op de NHG. Een restschuld wordt onder voorwaarden kwijtgescholden als de hypotheeklasten niet meer te dragen zijn door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Door dit vangnet heeft de bank een extra zekerheid. Dit is de reden dat geldverstrekkers een korting geven op de hypotheekrente bij het afsluiten van een hypotheek met NHG.

Wat zijn de voorwaarden om voor NHG in aanmerking te komen?

Er moet aan eisen worden voldaan om voor een dergelijke hypotheek in aanmerking te komen. Per 1 juli 2015 is de maximale verstrekking binnen de NHG gesteld op 245.000 euro. Per 1 juli 2016 wordt het maximumbedrag verlaagd naar 225.000 euro. Daarnaast worden er ook inkomenseisen gesteld. Om NHG te kunnen krijgen wordt er eenmalig 1 procent aan kosten in rekening gebracht. Dit percentage wordt genomen van het hypotheekbedrag. Door de rentekorting die banken verstrekken, kan deze heffing binnen een paar jaren terug worden verdiend.

Is een hypotheek met NHG aan te raden?

Kiezen voor een hypotheek met NHG biedt een hoge rentekorting. Indien u in aanmerking komt voor NHG, is het aan te raden om gebruik te maken van deze regeling. Het biedt voor de bank een extra zekerheid, maar voor uzelf natuurlijk ook.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG? Wij helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen voor het plannen van een afspraak.

Zie ook: