Financieringen

U moet een noodzakelijke aankoop verrichten, maar u beschikt even niet over het geld. Wat nu? Wij bieden financieringen aan in drie verschillende vormen. Welke financiering past het beste bij uw situatie?

Klantenservice

Telefoon
WhatsApp*

Financieringsmogelijkheden

Voor de verschillende leendoelen zijn er de volgende financieringsmogelijkheden:

  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet
  • WOZ-krediet

Wij zullen de verschillende vormen toelichten en aangeven wanneer welke leenvorm de beste keuze is.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft als kenmerk dat de maandelijkse termijnen vaste bedragen zijn en de looptijd van de lening staat ook vast. Vaak gaat het om terugbetaaltermijnen tot 60 maanden. De maandelijkse betaling bestaat deels uit rente en deels uit aflossing. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt ter financiering van een grote eenmalige uitgave, zoals bijvoorbeeld een auto.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet wordt meestal geopend om meer bestedingsruimte te krijgen. Met de bank wordt er een maximum limiet afgesproken. Tot dit bedrag kunt u opnemen tot het plafondbedrag bereikt is. U bent rente verschuldigd over het opgenomen bedrag. Er worden vaste maandlasten afgesproken. Met het betaalde bedrag wordt eerst de verschuldigde rente verrekend. Het resterende bedrag wordt gebruikt voor de aflossing. Deze kredietvorm is minder geschikt voor het financieren van bijvoorbeeld een auto. 

WOZ-krediet

Een WOZ-krediet kunt u afsluiten als de WOZ waarde van uw eigen woning hoger is dan de op het huis gevestigde hypotheek. Aanvullend stellen geldverstrekkers eisen om gebruik te kunnen maken van deze manier van financieren. De eisen verschillen per geldverstrekker. Deze leenvorm wordt gebruikt ter financiering van een verbouwing van de eigen woning. Het voordeel van deze leenvorm ten opzichte van de eerder twee besproken opties, is dat de rente lager is. De overwaarde in het huis wordt gezien als extra zekerheid.

Heeft u vragen over de verschillende leenvormen? Wij vertellen u er graag meer over. U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Zie ook: