Hypotheken

Het afsluiten van een hypotheek gaat voor tientallen jaren uw maandlasten sterk beïnvloeden. Het is dus zaak om de meest geschikte hypotheek te kiezen. Wij kunnen ervoor zorgen dat u een hypotheek krijgt die nu goed bij u past, en die ook gelijk afgestemd is op uw toekomstvisie en wensen.

Klantenservice

Telefoon
WhatsApp*

Een huis kopen – Hoeveel kunt u maandelijks besteden aan woonlasten?

U streeft naar de laagst mogelijke maandlasten, maar ook moet er goed gekeken worden naar de kwaliteit van de hypotheek. Wat zijn de financiële gevolgen van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden van één van de huiseigenaren? Ook in financieel slechtere tijden moeten de hypotheeklasten nog te dragen zijn. Dit maakt een hypotheek een adviesproduct. 

Bij het kopen van een huis wordt vaak de vraag gesteld: “Hoeveel hypotheek kan ik maximaal op het inkomen krijgen?”. Beter is om u af te vragen welke maandlasten u eenvoudig kunt dragen. De hypotheek moet er namelijk niet voor zorgen dat er maandelijks te weinig geld over blijft om prettig van te kunnen leven. Wij kijken niet alleen naar het bedrag dat maximaal verkregen kan worden volgens de geldverstrekkers, wij letten ook op de hoogte van de lasten ten opzichte van het inkomen.

Huiseigenaren kunnen geld besparen door de hypotheek over te sluiten

Vaak is het ook mogelijk om honderden euro’s per jaar te besparen door een lopende hypotheek over te sluiten. Zelfs als er een boeterente verschuldigd is bij het openbreken van de huidige rentevaste periode. Bij het oversluiten kunt u bijvoorbeeld ook gelijk overstappen van een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek naar een hypotheekvorm met meer zekerheden.

4 tips voor het kopen van een huis